iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi CİNLERE, ŞEYTANLARA, İFRİTLERE ve DİĞERLERİNE, BÜYÜYE VE SİHRE KARŞI İNSANLARIN KALESİ ( SİTEMİZDEKİ HERŞEY ÜCRETSİZ ve KARŞILIKSIZDIR ) |
| | Ne'li istersen on'lu pide tarifi :) | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
mümine sultan Administrator
Mesaj Sayısı : 6157 Kayıt tarihi : 15/01/10 Yaş : 48 Nerden : ELFU ELFİ SALATİN VE ELFU ELFİN SELAMİN ALEYKE YA RASULALLAH.
| Konu: Ne'li istersen on'lu pide tarifi :) Cuma Ağus. 27, 2010 4:23 pm | |
| Ne'li istersen on'lu pide tarifi MalzemelerHamuru icin 1 tatli kasigi kuru aktif maya1 cay kasigi seker375 ml ilik su (2 su bardagindan bir parmak eksik)450 ml un (2 su bardagi + dortte bir su bardagi)1/2 cay kasigi tuzsivi yagUstu icinYumurtanin sarisicorekotususam Ici icin Kiymali harc250 gr kiyma 1 sogan 1 yesil biber 1 domates 1 tutam maydanoz tuz, karabiber, pul biber ya da sadece kiyma ve cok ince dogranmis sogan tuz ve baharatlarla birlikte harc olarak kullanilabilir Peynirli harcYarim kalip beyaz peynir Yarim demet maydanoz 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri Ispanakli harc3 bardak haslanmis ispanak 1 sogan 1 domates tuz Patatesli harc3 su bardagi ezilmis patates Kirmizi biber Karabiber Tuz YapilisiOnce seker eklenen ilik suda maya eritilir, kabarmasi icin ilik ortamda 10 dakika beklenir. Sonra unun ortasi acilir, sivi yag disinda kalan malzemeler unun ortasina dokulur, hamur yogurulur. Ilik bir ortamda 1.5 saat mayalandirilir. Sivi yag, hamuru koyacagimiz kabi yaglamak icin kullanilacaktir. Harc icin de, nasil bir karisim arzu ederseniz, yukarida sayilan malzemeler karistilir. Mayalanan hamurdan bezeler alinarak, elips seklinde acilir. ortasina harc malzemesinden konulur, ve kenarlari pide benzeri sekilde ustune dogru kapatilir. Istenilirse ortada iki uc birlestirilerek kapatilir. Ustune yumurtanin sarisi surulur ve corekotu serpilir. 250 dereceye onceden isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir. Firindan cikinca ustlerine elinizle su serpistirirseniz daha yumusak pideleriniz olur. Eger ustlerine yumurta surmeden pisirirseniz, firindan cikinca pideleriniz, hamur olan bolgelerin ustlerine tereyagi surerseniz, goreceksiniz ki cok daha lezzetli olacaklar, tabi ayni zamanda yumusak (bunu da esimden ogrenmistim). Sonucdeneyin bana dua edeceksiniz afiyet olsun şimdiden:) | |
| | | fetih Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 83 Kayıt tarihi : 18/07/10
| Konu: Geri: Ne'li istersen on'lu pide tarifi :) C.tesi Ağus. 28, 2010 3:12 pm | |
| Süper tarifler mü'mine sultan kardeşim,emeğine sağlık..Yapmalıyım inşaallah..... | |
| | | | Ne'li istersen on'lu pide tarifi :) | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|