iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi
Vakit Namazınızı Kıldınızmı?

Hoş Geldiniz Forumdaki Konulardan Tam Anlamıyla Faydanalabilmek İçin Giriş Yapınız Uye Degılsenız 1 Dakıkanızı Ayırarak Kayıt Olunuz---ByNoKta
iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi
Vakit Namazınızı Kıldınızmı?

Hoş Geldiniz Forumdaki Konulardan Tam Anlamıyla Faydanalabilmek İçin Giriş Yapınız Uye Degılsenız 1 Dakıkanızı Ayırarak Kayıt Olunuz---ByNoKta
iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi

CİNLERE, ŞEYTANLARA, İFRİTLERE ve DİĞERLERİNE, BÜYÜYE VE SİHRE KARŞI İNSANLARIN KALESİ ( SİTEMİZDEKİ HERŞEY ÜCRETSİZ ve KARŞILIKSIZDIR )
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 AĞIZ - BOĞAZ AĞRISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ulvi
Administrator

Administrator
ulvi


Mesaj Sayısı : 3306
Kayıt tarihi : 30/10/09

AĞIZ - BOĞAZ AĞRISI Empty
MesajKonu: AĞIZ - BOĞAZ AĞRISI   AĞIZ - BOĞAZ AĞRISI Icon_minitimeC.tesi Mart 06, 2010 5:07 am

Açıklama : Ağız - boğaz hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde
de geçerlidir.
Ada çayı : Anason, melekotu ve sığır kuyruğu karısımından, 20 gram kadar haslanır, günde üç
fincan içilir.
Adasoğanı : Suyundan içilir.
Ağulu kök : Sürülür.
Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır.
Arpa : Suyu ile gargara yapılır.
Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir.
Badem ve yağı : Surubu içilir.
Besparmak otu : Kökünün suyu içilir.
Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır.
Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır. Meyvesi ve Macunu yenir. Hülasası içilir.
Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir.
Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı sürülür veya sarılır.
Çuha çiçeği : Suyu içilir.
Düğmelice süpürge : Çayı içilir.
Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır.
Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir. Macunu yenir.
Kedi otu : Macunu yenir.
Kus tırnağı : Çayı içilir.
Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır.
Menekse : Çayı içilir.
Mor menekse : Çayı içilir.
Muz : Balla yenir.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir.Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür.
Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır.
Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır.
Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır.
Tuz : Suyu ile gargara yapılır.
Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır.
Yabani havuç : Suyu içilir.

Alıntıdır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AĞIZ - BOĞAZ AĞRISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AĞIZ - BOĞAZ HASTALIKLARI
» AĞIZ - BOĞAZ ANJİN
» Boğaz Ağrısı için bir terkip
» ADALE - KAS AĞRISI
» Ağız temizliği ve misvak

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
iSLAMi GiZLi iLiMLER SiTESi :: 

Bitkilerle Şifa ve Taşlarla Şifa

 :: Hastalıklara Göre Şifalı Bitki Reçeteleri
-
Buraya geçin: